Myspace kaster ut Photobucket

Myspace kaster ut Photobucket

Foto og videotjenesten Photobucket er svært populær blant Myspace-brukerne, som benytter tjenesten til å dele bilder og video på Myspace.

Nå velger Myspace å sperre ute flere av Photobuckets tjenester fra nettsidene sine. Grunnen de oppgir er at Photobucket ikke følger kjørereglene for Myspace.

LES OGSÅ: Myspace på japansk

Myspace stenger i første omgang muligheten til å legge inn video og lysbildevisning fra Photobucket, vanlige bilder vil fortsatt kunne legges ut på denne tjenesten.

Uenigheten kom som følge av en reklamekampanje Photobucket kjørte sammen med lysbildevisningene sine, og som selskapet oppfordret brukerne til å legge inn i Myspace-profilene sine.

En slik kampanje bryter mot brukerreglene til Myspace, sier Myspace i en pressemelding.

- Vi hadde samtaler med selskapet rundt kampanjen, men de nektet å føye seg etter reglene vi har satt for nettverket. Dermed hadde vi ikke noe annet valg enn å stenge tjenesten ute, sier Myspace i samme pressemelding.

Hindrer friheten på nettet

Photobucket er sterkt uenige i avgjørelsen, uten å diskutere nærmere rundt reglene for bruk av tjenestene på Myspace. De understreket i samme slengen at omtrent halvparten av alle sidevisninger på tjenesten inneholder video eller bilder fra Photobucket.

De mener avgjørelsen ødelegger for den frie brukerstrukturen Myspace-brukerne har blitt vant med.

Myspace på sin side sier at de er åpne for tredjepartstjenester på sine nettsider, så lenge de følger reglene som er satt. Selskapet vurderer også å starte opp en egen tjeneste for deling av bilder og video.

I november 2006 hadde Myspace hele 38,7 milliarder sidevisninger, mest av alle verdens nettsider, ifølge Comscore Networks Inc.

Photobucket er på sin side den mest populære fotodelingstjenesten i USA, og sto for 41,4 prosent av trafikk relatert til fototjenester i mars i år. Omtrent 57 prosent av trafikken kom via Myspace, ifølge Hitwise.

LES OGSÅ: Den nye Web'en

Sosiale Medier