Nå kommer fuglene til Facebook

Nå kommer fuglene til Facebook

På selveste Valentines Day kommer Angry Birds på Facebook.

Rovio, selskapet bak hyperpopulære Angry Birds, kan fortelle at spillet nå skal lanseres i Facebook – på selveste Valentines Day 14. februar. Dermed teamer et av de mest populære mobilspillene i verden seg sammen med det største sosiale nettverket i verden.

Drep grønne griser med en kompis

- Ingen ting sier «Happy Valentines Day» som en grise-sprekkende konkurranse blant venner, skriver selskapet i en bloggpost.

Du må nesten ha spilt spillet for å forstå ordspillet. Spillet går i stor grad ut på å drepe grønne griser ved å skyte ulike varianter av sinte fugler på dem.

- Naturlig kombo

Facebook har fra før flere spill tilgjengelig, som Farmville, Yoville og Mafiawars. Ifølge analytiker i Techology Business Research, Ezra Gottheil, er det en naturlig kombo; folk liker å spille mot sine venner og dernest dele resultatene.

- Selvfølgelig vil leverandørene av begge type produkter gjerne kapitalisere på synergiene. Så når et populært spill ender opp på et populært nettsted er det bra for både spillet og nettstedet.

Google+ fikk spill i august, og Angry Birds var en av de første. Facebook gikk også mer aggressivt ut i august i fjor når det gjelder spill, påpeker Computerworlds nyhetstjeneste.

Sosiale Medier