Nå skal Twitter sortere tweets

Nå skal Twitter sortere tweets

Utviklere får muligheter til å filtrere meldinger ut i fra popularitet eller språk med ny API.

Twitter skrev i går i et blogginnlegg at de vil legge til to nye felt assosiert med Tweets. Det første er en ”filter-level” som tillater utviklere å sile ut bare de meste populære elementene, omtrent på samme måte som brukere kan velge å vise kun ”Top Tweets” på twitters hjem-side. Det skriver Computerworld nyhetstjeneste.

”Top Tweets” blir av Twitter definert som ”tweets som mange twitter-brukere har engasjert seg i og syntes var nyttige”. Ifølge Twitter blir disse filtrert ut av en algoritme som ser elementer som mange har delt eller engasjert seg i.

Twitter vil også legge til muligheten til å filtrere tweets etter språk, samme funksjon som er tilgjengelig for de som bruker den avanserte søkesiden. Den nye funksjonaliteten skal gi utviklere en mulighet til å gi mer relevante resultater til brukerne, men det vil også være en måte å analysere reaksjoner på tweets. Fra hele verden.

Filtrere etter spåk

De nye feltene vil tilby utviklerne en bedre måte å sortere gjennom massen av Twitter-meldinger om populære søk og emner. Twitter jobber med å finjustere funksjonen som lar brukerne sortere data, og vil legge til bekreftelser på en del personer som bruker Twitter, som for eksempel journalister eller offentlige personer.

De to nye feltene vil bli lagt til i Twitters streaming API (application programming interface), som gir en jevnt flyt av twitter-meldinger til utviklere. Filtrering av de mest populære twitter-meldingene kommer 20 februar, mens språk-funksjonen legges til litt etter.

Til utviklere som ønsker å bruke den nye filtrerings-funksjonen, sier Twitter at meldinger i første omgang vil bli merket ”medium”, ”lav” eller ”ingen”, og at en ”høy”-markering kommer litt senere.

Les om:

Sosiale Medier