Nazi-propaganda i Wikipedia

Nazi-propaganda i Wikipedia

En tysk politiker har anmeldt Wikipedia for overdreven bruk av nazistiske symboler.

Katina Schubert, nestleder i venstrepartiet PDS, har anmeldt den tyske utgaven av Wikipedia til politiet i Berlin. Nettleksikonet inneholder for mange nazi-symboler, mener politikeren, og referer spesielt til en artikkel om Hitlerjugend.

- Mengden og frekvensen av disse symbolene går for langt i forhold til hva som er nødvendig i forhold til dokumentasjon og utdanning, sier Schubert til Reuters.

Offentlig visning av nazistiske symboler er ulovlig i Tyskland, men det kan gjøres unntak for kunst og utdanning. Schubert mener internett er et arnested for ekstremisme, rasisme og antisemittisme, og vil stanse Wikipedia ”før det er for sent”.

- Det er tegn til at nynazister misbruker strukturer som Wikipedia, og dette må stoppes, mener hun.

LES OGSÅ: Fritar Wikipedia for ansvar

En talsmann for Wikimedia Deutschland, tilbakeviser anklagene.

- Vi skjønner ikke helt hva frøken Schuberts problem er. Det som betyr noe er sammenhengen symbolene vises i, og dette er helt klart i dokumentarisk og utdanningsmessig hensikt, sier avdelingssjef Arne Klempert til Reuters.

Schubert har så langt ikke maktet å samle særlig politisk støtte for sin anmeldelse, men politiet vil gi saken videre til statsadvokaten som skal bestemme hvorvidt det skal reises tiltale mot Wikipedia eller ikke.

- De som forsøker å forhindre grundig dokumentasjon av Nazi-perioden har et merkelig verdenssyn. For det er det beste våpenet man har til å forhindre at det skjer igjen, mener Wikipedia-sjefen.

Les om:

Sosiale Medier