Nettips til reiseklare

Nettips til reiseklare

Siden det er ferietider, ønsker vi å tipse om et par tjenester som kan være vel verdt et besøk i forbindelse med ferieplanleggingen.

Den første er veteranen Tripadvisor.com. Du skal være en ganske spesiell turist, om du ikke drar et sted der det har vært turister før deg. Og sjansen er nokså stor for at noen av dem har vært på Tripadvisor også, og skrevet sine erfaringer med reisemålet totalt sett, hotellet, attraksjonene og så videre. Intet mindre enn fem millioner brukerinnlegg er registrert – og enorme mengder med bilder. Du kan også søke etter hoteller. Hvert av disse har en karakter basert på brukererfaringene. Tjenesten er integrert med Hotels.com, Expedia.com og Otel.com og lar deg hente ut tilbud på overnatting på de hotellene du ønsker umiddelbart fra disse tre tjenestene.

LES OGSÅ: Billigere ferietelefon

Vår favoritt er imidlertid hotellbookingstjenesten Hotel Reservation Service, HRS, på www.hrs.com. Den er kanskje ikke den finest designede tjenesten, men tilbudene er veldig gode, og gir rett til avbestilling inntil 24 timer før. Det er det få andre som har. Først bestiller du et rom, så du vet du har et sted å bo uansett. Senere går du inn og sjekker ved jevne mellomrom. Dukker det plutselig opp et bedre tilbud, og det gjør det gjerne, velger du det isteden.

Neste stopp er nettleksikonet Wikipedia, som gir deg masse bakgrunnsinfo om de stedene du skal besøke. Det er aldri dumt å ha lest litt lokalhistorie på forhånd. Det gjør kanskje reisemålet mer interessant?

Reisen er bestilt, rommet er booket, de gode tipsene fra andre er notert. Hva gjør du så? Du gjør deg lokalkjent. Ta en virtuell vandring i Google Earth og bli skikkelig lommekjent. Det er en merkelig følelse når du kommer til et sted du aldri har vært før, og vet nøyaktig hvor du skal gå.

Men det kan jo være at dine navigeringsevner blir svekket av det siste glasset med rødvin. Det er ikke alle steder man bør fly rundt med et kart i hånda, så da tar du frem mobilen, åpner nettleseren og puncher inn www.google.com/gmm. Det er adressen til Google Maps for Mobile. Tjenesten dekker de fleste steder du kan finne på å reise. God tur!

LES OGSÅ: Trådløse reisetips

Sosiale Medier