Nettsamfunn kan ødelegge jobbsjansen

Nettsamfunn kan ødelegge jobbsjansen

Er du på jakt etter ny jobb? Da bør du være forsiktig på Facebook.

Rekrutteringsselskapet Elan er store innenfor forskjellige typer av it-stillinger, og foreløpig har de styrt unna saumfaring av sosiale nettsamfunn på jakt etter gode kandidater.

- Pussig at dere skulle ringe i dag for å snakke om rekruttering og Facebook. Vi har akkurat diskutert dette internt, sier Camilla Bakken Kvernstuen, som er sjef for kvalitetsprosesser i Elan.

LES OGSÅ: Rekrutterer med nettsamfunn

- Vi bruker Linkedin, og har ikke opprettet noen bruker på Facebook. Nettsamfunn kan være et interessant supplement. Men det må i så fall brukes med forsiktighet – Facebook er på mange måter en privat sfære, mener Kvernstuen.

Hun sier Elan nå diskuterer bruken av nettsamfunn internt, men at de foreløpig ikke har konkludert.

- Men at dette nettsamfunn brukes av mange andre er sannsynlig, sier Kvernstuen.

En av fire

Mer enn en av fire arbeidsgivere saumfarer nettsamfunn på jakt etter nye ansatte - i alle fall i USA. Det viser en undersøkelse blant 31 000 arbeidsgivere, utført på oppdrag av nettstedet Careerbulider.com.

Blant de arbeidsgiverne som brukte nettsamfunn i rekrutteringssprossen, svarte en av tre at de hadde skrotet potensielle kandidater etter funn de hadde gjort på nettstedene.

Studiet viser også en betydelig økning i bruken av nettsamfunn som Facebook for å finne ansatte. 22 prosent av de spurte lederne sa de hadde brukt nettsamfunn aktivt og ni prosent at de planla å gjøre det. I 2006 var andelen på bruk bare elleve prosent.

Privatperson eller jobbsøker

Camilla Bakken Kvernsturen mener du må velge om du skal være privatperson eller en person med på jakt etter ny jobb på et nettsamfunn. Det er fort gjort å bli sett på som useriøs om det ligger mye rart ute på din profil.

- Men det kan også være positiv informasjon om deg. Har du lagt ut bilder av klatreturen din til Himalaya – så vil nok det av de fleste oppfatte som positivt, sier Kvernstuen.

Nettsamfunn kan virke positivt for deg som er på jakt etter ny jobb. 24 prosent av de spurte lederne i den amerikanske undersøkelsen mente at sosiale nettverk på nettet kunne gi et godt og positivt bilde av en kandidat og dermed styrke vedkommendes sjanse for jobben.

Dette bekymrer arbeidsgiverne:

- Informasjon om misbruk av alkohol eller narkotika (41 prosent av lederne mente dette punktet var høyt oppe på bekymringslisten)

- Upassende bilder og informasjon på kandidatens nettside (40 prosent).

- Dårlig kommunikasjonsevner (29 prosent).

- Drittsnakking om tidligere kolleger eller tidligere arbeidsgivere (28 prosent).

- Feilaktige opplysinger om kvalifikasjoner (27 prosent).

- Uprofesjonelle alias/nettnavn (22 prosent).

- Antydninger om en kriminell forrid (21 prosent).

- Konfidensiell informasjon om tidligere arbeidsgivere (19 prosent).

Tips for jobbsøkere på nettsamfunn:

- Fjern bilder, innhold og lenker som kan gi et uheldig inntrykk på potensielle arbeidsgivere.

- Bruk nettsamfunnet til å vise dine siste bragder.

- Vurder å blokke for kommentarer. På den måten unngår du uheldige bemerkninger.

- Vurder sikkerhetsprofilen. Kanskje bare er dine gode venner som bør se alt?

Kilde: Careerbuilder.com

Sosiale Medier