NITH videre i Imagine Cup

NITH videre i Imagine Cup

Studentene med den nettbaserte blekkulf-løsningen går videre til finalen i Paris.

Begeistringen var stor da en gruppe studenter ved Norges informasjonsteknologiske høgskole (NITH) i dag vant den norske finalen i Imagine Cup. Konkurransen var tøff blant de andre gruppene fra NTNU, Høgskolen i Oslo og Universitetet i Agder, men løsningen eBuster vant med ett poeng fra Høgskolen i Oslo. Det er andre året på rad at NITH vinner.

- Dette var utrolig uventet, og jeg har nesten vanskeligheter med å forstå hva som skjer, sier en overveldet Christian Johannessen rett etter juryformann Odd Richard Valmot fra Teknisk Ukeblad har annonsert vinneren.

Johannessen har sammen med Trude Martinsen, Kristian Sølve Ravndal og Richard Dante utviklet løsningen eBuster, som er et nettsamfunn der hvor folk kan legge inn bilder av miljøsynder, for eksempel tatt med mobiltelefon.

LES OGSÅ: Henger ut miljøsvin på nettet

Det er over 100.000 studenter fra 100 land som deltar i Imagine Cup. Den norske juryen konkluderte med at alle løsningene i den finalen var gode, men holdt en knapp på eBuster fordi den var veldig i tiden, og hadde store muligheter til å utvikles videre.

- Gruppen har tenkt ut en god løsning som benytter seg av web 2.0 og er aktuelt for både private og bedrifter. Løsningen har en stor mulighet til å slå an, sier juryformann Valmot.

Miljønettstedet skal nå videreutvikles slik at de har en online løsning klar for den store, internasjonale finalen i Paris i begynnelsen av juli.

- Nå blir det lange kvelder på skolen fremover, sier Johannessen.

Alle på gruppen ser for seg at dette unektelig kommer til å gå ut over eksamenslesingen, men Richard Dante hadde allerede planen klar for sitt besøk.

- Nå skal jeg til Paris for å se Louvre, sier han med et bredt smil om munnen.

Sosiale Medier