Nordmann selger til Nokia

Nordmann selger til Nokia

Norsk gründer selger it-selskapet Plum til mobilkjempen Nokia.

Det er ikke første gang Hans Petter Brøndmo treffer spikeren på hodet i etableringen av it-selskap. Når han nå selger det sosiale nettverket Plum – etablert i 2005 – til Nokia, er det det femte selskapet han selger.

- Dette er veldig spennende. Vi så at Facebook ble «public», og lanserte ideen om et sosialt nettverk basert på mindre grupper, sier han til DN.

- Du bruker Facebook når du skal invitere til fest, men Plum når du skal snakke om ting med familien som hører hjemme rundt mdidagsbordet.

Plum skal være en slags skoeske der folk kan putte sine enorme mengder datafiler som de sliter med å organisere og dele andre. Prisen Nokia gir for moroa er hemmelig.

Han mener noe av årsaken til suksessen er flaks – det å møte rett folk til rett tid – men at suksess samtidig handler om relasjonene til menneskene i selskapet

- I siste instans handler dette om mennesker og å knytte forbindelser til disse. Dette gjøres ikke ved å ringe og si «hei, jeg har en god idé.»

Nokia får kvalifiserte henvendelser hver eneste dag, men man er nødt til å utvikle et forhold til folk i organisasjonen, sier Brøndmo til DN.

Sosiale Medier