Norge på Facebook-toppen

Norge på Facebook-toppen

Seks av ti nordmenn sjekker Facebook minst en gang i uka.

I en undersøkelse av nettbrukere, gjennomført av TNS Gallup, svarer 61 prosent av respondentene at de er på Facebook ukentlig eller oftere. Dette er en økning på 31 prosent sammenlignet med fjorårets undersøkelse.

Videre logger 16 prosent seg på Facebook via mobiltelefonen hver uke.

Medlemmene har 167 venner i snitt, og 57 prosent oppgir at all kommunikasjon på Facebook er åpen.

30 minutter i snitt

40 prosent oppgir at de er medlem i lukkede grupper, og 57 prosent er bekymret for at Facebook kan misbruke persondata.

86 prosent oppgir at de kommer til å ha Facebook-profil om et år.

NRK Beta har tittet enda nøyere på undersøkelsen, og kommet frem til at norske medlemmer i gjennomsnitt bruker 30 minutter daglig på nettsamfunnet. For de mellom 15 og 29 er antallet minutter 45.

Til sammenligning er Twitters ukentlige dekningsgrad seks prosent her til lands. Youtube og Wikipedia ligger på henholdsvis 45 og 41 prosent.

Facebook: - 2,06 millioner aktive, norske brukere

1066 personer er spurt i undersøkelsen. Dersom tallene er representative for hele befolkningen, har Gallup kalkulert at 2.250.000 nordmenn sjekker Facebook ukentlig eller oftere.

Forrige uke kunne Facebook via sin nordiske pr-rådgiver på forespørsel fra Computerworld.no opplyse om at det offisielt kun er 2,06 millioner nordmenn som er aktive på Facebook. Dette utgjør like fullt imponerende 42 prosent av befolkningen, om man legger SSBs befolkningstall til grunn.

Les om:

Sosiale Medier