Norsk blogg-vegring

Norsk blogg-vegring

Mens nordmenn blogger om strikking, skriver svenskene om forskning og vitenskap.

Blogging har gått sin vei fra lette, personlige dagbøker i digital form på web, til kunnskapsbaser på høyt nivå. Utviklere, politikere og akademikere bruker blogging aktivt for å utveksle informasjon, og dele erfaringer.

Nordmenn hang etter i den første bloggbølgen, men hentet seg inn igjen da blogging ble pushet gjennom VG og andre store medier. Men nå ser det ut den andre bølgen, hvor blogging brukes på mer seriøst vist, også går oss nordmenn hus forbi.

Det i motsetning til våre svenske naboer. I en artikkel i det svenske magasinet ETC. kommer frem at antallet blogger fra akademikere er mangedoblet i det siste, skriver Aftenposten. Med det følger Sverige utviklingen i USA, hvor blogging for lengst har blitt et viktig verktøy for forskere.

Argumenterer

- Mitt inntrykk er at norske forskere er litt beskjedne, men det er vanskelig å si hva det skyldes. Jeg kjenner til et tyvetalls norske forskerblogger, mens det finnes et par tusen blogger om strikking, sier Jill Walker Rettberg til avisa.

Rettberg er førsteamanuensis ved Instituttet for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Universitetet i Bergen. Hun er en av Norges fremste bloggere, og har utgitt boka Blogging.

Særlig forskere bør kaste seg ut på nettet, mener Rettberg. Forskning er en ensom skjebne, og man trenger mye tilbakemeldinger. En blogg er en ypperlig måte å formidle sine ideer på, og for andre å kunne kritisere dem.

- Blogging kan være et veldig godt verktøy for akademia fordi man kan lufte ideer, teste argumenter og knytte relevante forbindelser til hele verden, sier hun.

Se bloggen til Jill Walker Rettberg .

Les om:

Sosiale Medier