Norsk hjelpeportal vil bli verdens største

Norsk hjelpeportal vil bli verdens største

Nettsamfunnet Mygoodact har Kreftforeningen, Unicef og Care med på laget.

En gruppe studenter med primus motor Jonas Borchgrevink i spissen, lanserte 29. juni nettsamfunnet Mygoodact.com, som beskrives som et nettsamfunn for mennesker som bryr seg.

Tanken bak prosjektet er at man via nettsamfunnet kan starte sine egne veldedige hjelpeprosjekter eller gi sin støtte til andres initiativer. Nettsamfunnet fungerer som en portal som gjør det enkelt å finne frem til prosjekter man vil støtte, og pengene man gir går uavkortet til prosjektet eller hjelpeorganisasjonen man velger.

Logo-ordning

Ideen er å finansiere Mygoodact ved å appellere til bedriftsmarkedet, som kan gi støtte til driften av nettsamfunnet og bli belønnet med en logo (et grønt blad) som de kan bruke til å fortelle verden at de er med og støtter veldedige prosjekter.

- Det som er unikt med oss er at vi ikke tar noe av donasjonene, slik at vi må finne andre måter å finansiere driften på. Tanken med logo-ordningen er at den skal fungere omtrent som med nøkkelhullet (matvaremerking, red. anm.) som bekrefter at bedriften svarer til en del etiske krav, og som de kan bruke i sin egen markedsføring, sier Borchgrevink.

800 registrerte brukere på 24 timer

Borchgrevink startet arbeidet med Mygoodact sommeren 2009, da han begynte på BIs Entreprenørskapslinje. Han har nå fått med seg ytterligere 12 studenter på prosjektet, og målet er å utvikle Mygoodact til intet mindre enn verdens største hjelpeportal innen 2015.

- Vi er nødt til å sette høye mål for å holde ambisjonene oppe, og jeg tror målet er oppnåelig. Vi lanserte som sagt 29. juni, og vi har allerede over 1.000 registrerte brukere, fra blant annet Norge, England og Pakistan, forteller Borchgrevink.

Et annet aspekt som skal gjøre Mygoodact unikt i forhold til andre aktører, er at det er bygget som et nettsamfunn, der brukerne kan følge med og få løpende oppdateringer om hvordan det går med de forskjellige prosjektene.

Bli med i nettsamfunnet og start ditt eget hjelpeprosjekt, gi støtte til andres, eller støtt Mygoodacts initiativ på MyGoodAct.com.

Les om:

Sosiale Medier