Novell forlater gratis nettsky

Novell forlater gratis nettsky

Kutter ut lite populært nettskyprodukt og satser på datasenterversjonen.

Novell fikk ikke luft under vingene med sin nettskybaserte samarbeidsverktøy Vibe Cloud Collaboration Suite. Mens konkurrenter som Microsoft og Google går til himmels med sine nettskyløsninger, velger derfor Novell å slippe lufta ut av sin nettskyvariant.

Novell har i noen år hatt flere samarbeidsprdukter i porteføljen, og i tråd med å eie SuSE Linux har selskapet også her hatt en blanding av frie lisenser og betalbare lisenser. Vibe Cloud hadde også en gratisversjon. De femti selskapene som hadde tatt løsningen i bruk valgte alle gratisversjonen.

TIlbake til datasenteret

Vibe er videreutviklingen av samarbeidsverktøyene som Novell introduserte tilbake i midten av forrige tiår. Siden har dette gått gjennom navneskifter som Teaming+Conferencing, Teaming og til Vibe. Det er datasenterversjonen Vibe on Prem som skal ta over som tilbud til kunder som allerede bruker nettskyvarianten. Vibe Cloud ble lansert i april i år.

- Vi begynte å bli litt vel oppdelt i altfor mange forskjellige løsninger for samarbeidsløsninger for større virksomheter. Vi bestemte oss for å samle og samkjøre strategi og produkter til å konsentrere oss om én felles Vibe-teknologi, sier Bob Flynn, sjef for Novell til Computerworlds nyhetstjeneste

Vibe Cloud landes i slutten av september, og funksjoner skal integreres i Vibe on Prem i løpet av 12 til 18 måneder. Produktet døpes om til Vibe og skal rettes mer inn mot kunder som allerede bruker den patente meldingstjeneren Novell Groupwise og de basale samarbeidsløsningene som ligger der. Groupwise hevder å fortsatt ha 30 millioner brukere globalt. Vibe skal gi tilføre blant annet nettskytjenester til Groupwise.

Les mer: Microsoft utfordrer Adobe på Android

Konkurrerer med Microsoft og Google

Modellen minner om den hybridmodellen Microsoft har valgt. Nettskytjenesten Office 365 lar seg synkronisere og samkjøre med datasenter som kjører de andre samarbeidsløsningene til selskapet. «Ny» Vibe skal ha nettskylignende funksjonalitet som sammen med Groupwise skal gi noe av den samme hybridfunksjonaliteten.

Les mer: Office 365 klar for Norge

- En hybrid strategi er fornuftig for de fleste virksomheter som ser på samarbeidsløsninger. Tilgang til samarbeidsløsninger fra mobile klienter og fjernarbeidere er viktig, men det må knyttes inn med datasenterløsninger for sikkerhet og integrasjon med resten av it-løsningene, sier Eric Varness, produktsjef i Novell.

Les mer: - Vi får 3.000 nye kunder hver dag

Novell ble kjøpt opp av Attachment nylig, og de forskjellige produktgruppene er organisert i underselskaper. Novell-navnet er knyttet til det selskapet der aktiviteter knyttet til sluttbrukerløsningene er plassert. Flynn kom på plass som sjef der for tre måneder siden.

Les mer: Lokale partnere skal redde Novell

Les om:

Sosiale Medier