Ny chat på Facebook

Ny chat på Facebook

Nettsamfunnet Facebook får snart en egen direktemeldingstjeneste for brukerne.

Facebook er i ferd med å lansere en egen messenger-tjeneste som blir integrert med profilsiden din på nettsamfunnet uten at du trenger å installere programvare. Hittil har Facebook-brukere vært avhengige av tredjeparts-programmer som Radius og Social.im, men disse vil nå bli erstattet av Facebooks egen tjeneste, ifølge Beta News.

Det er foreløpig ikke klart hvilken plattform tjenesten vil bygge på, men dersom valget faller på Jabber vil Facebook-brukerne kunne chatte med venner som benytter Microsofts MSN Messenger eller andre klientbaserte chattesystemer.

LES OGSÅ: Amazon satser på Facebook

Google og Myspace har for lengst lansert lignende webbaserte tjenester for direktemeldinger, uten at disse har blitt spesielt populære. Det er heller ikke trolig at Facebook-tjenesten vil få andre brukere enn de mest svorne tilhengerne av nettsamfunnet, men verktøyet kan bidra til å holde lengre på brukerne.

Dagens brukere har en tendens til å forsvinne fra nettstedet så fort de har sett gjennom vennenes nye bilder, og det gir dårlig uttelling hos annonsørene.

Sosiale Medier