Nye Twitter er lansert

Nye Twitter er lansert

Nytt design og nye funksjoner skal slå tilbake mot Facebook.

Twitter.com vil i tiden fremover pusses opp betraktelig. Målet er at tjenesten skal vinne tilbake brukere fra tredjepartstjenester, samt å øke konkurransen mot Facebook.

Den nye hjemmesiden får et nokså annerledes utseende og en haug nye funksjoner. Kvitter vil fortsatt dukke opp til venstre, men til høyre er det en utvidet sidemeny med nye funksjoner, slik som kart over geo-lokalisert kvitter og vedlagte bilder og videoer.

- Det er en kjappere, rikere opplevelse – en bedre måte å finne ut hva som er i verdenen din. Vi vil at folk skal få mer ut av det på mindre tid, sa direktør Evan Williams på pressekonferansen i går.

Twitter har blant annet inngått partnerskap med tjenester som Flickr, Youtube, Twitpic, Deviantart med flere.

Kan gå begge veier

Utrullingen startet i USA i går, og vil bre seg videre utover de forente statene før en internasjonal utrulling står på trappene, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Redesignen kan gjøre Twitter-siden mer robust og med mulighet for å overleve konkurransemessige utfordringer. Men Twitter var kjent for sin enkelhet, og å tulle med det har sine risikoer, mener analytiker Rob Enderle i Enderle Group.

Før pressekonferansen i det hele tatt var ferdig, var internett fullt av folk som stilte spørsmål ved hvordan endringen vil påvirke tredjepartsplattformer som Tweetdeck og Hotsuite.

For er det slik at folk vil kutte ut disse om Twitter.com blir tiltalende og mer moro å bruke? Enderle tror det kan bli aktuelt.

- Dette vil la folk gjøre mer i Twitter. Og om det fungerer vil det gjøre tredjepartssider mindre populære, men bare hvis det fungerer, understreker han.

Facebook-land

Med mulighet for bilder og video beveger Twitter seg også inn i Facebook-land, og tar opp konkurransen mot nettsamfunnet som nå teller over 500 millioner brukere, over dobbelt så mange som Twitter.

- Jeg tror de har innsett at Twitter kan være en ettstoppstjeneste for folk som vil ha en helhetlig opplevelse. Twitter går helt klart etter Facebook, men folk er vanemennesker og det er meget vanskelig å flytte dem fra en tjeneste de liker. Facebook er trolig seigere enn Twitter, mener Enderle.

Slik ser Twitter for seg livet med den nye tjenesten:

Les om:

Sosiale Medier