Paven starter egen Facebook

Paven starter egen Facebook

Pave Benedikt XVI skal starte eget nettsamfunn og sende hundretusener av tekstmeldinger for å tiltrekke et yngre publikum.

Pave Benedikt XVI skal sende sms-er med ”inspirasjon og håp” hver dag i seks dager til tusenvis av unge katolikker under World Youth Day i Sydney i juli. I tillegg skal digitale bønnevegger bli reist på konferansestedene, og kirken skal også lage et katolsk nettsamfunn over samme lest som Facebook. Planen er å tiltrekke seg flere ungdommer, skriver Reuters.

Den katolske kirken sier de har besluttet å benytte moderne teknologi for å nå de rundt 225 000 unge katolikkene som er forventet å møte opp i Sydney 15. juli.

- Vi ville gjøre World Youth Day til en unik opplevelse ved å bruke nye metoder for å knytte oss nærmere sammen med dagens teknologirettede ungdom, sier biskop Anthony Fisher i en pressemelding.

LES OGSÅ: Paven ut mot voldelige dataspill

Det australske teleselskapet Telstra skal forsyne arrangementet med tale, data, mobil, bredbånd og kringkastingstjenester, og har også ansvaret for de digitale bønneveggene.

Telstra bygger kapasitet for å nå 8000 frivillige, 2000 geistlige, 3000 mediefolk og rundt 225 000 pilegrimer i mer enn 700 lokasjoner i Sydney.

Den katolske kirke står sterkt i Australia, med over fem millioner medlemmer av en befolkning på totalt 21 millioner mennesker.

Les om:

Sosiale Medier