Pentagon er web 2.0-skeptiske

Pentagon er web 2.0-skeptiske

Bekymret for sikkerheten, og skal granske bruken av Twitter og Facebook.

Pentagon er bekymret for USAs sikkerhet og har beordret en gjennomgang av egen bruk av Twitter og Facebook, melder Reuters.

Mange i militæret i statene bruker tjenestene for å komme i kontakt med unge mennesker, samt for å drive motpropaganda mot Taliban og Al-Qaeda og Irak, ifølge talspersoner.

Ber om risikovurdering og regelverk

Assisterende forsvarssekretær William Lynn har derfor beordret gjennomgangen.

- Verktøyene viser seg verdifulle innen områder som rekruttering, samfunnskontakt og livskvaliteten til vårt militære personell, i tillegg til informasjonsdeling med våre allierte, sier han.

- Men, som med alle internetbaserte muligheter, er det implementeringsutfordringer og operasjonelle risikoer som må forstås og lindres.

Lynn har bedt Pentagons it-sjef om å presentere trusselvurdering og retningslinjer, «for å forsikre ansvarsfull og effektiv bruk av kommende internettbaserte muligheter», innen slutten av august.

Ikke bannlyst

Pentagon-talsmann Bryan Whitman sier de vil forsøke å balansere mellom fordeler og risikoer som dukker opp ved bruk av sosiale nettverk.

Han mener risikoene kan pareres ved hjelp av en kombinasjon av teknologi og trening.

Pentagon har ikke bannlyst bruken av Facebook og Twitter-aktige nettsider, men noen avdelinger har begynt å sette ned foten.

De forente staters marinekorps, som lenge har forbudt sitt personale fra å bruke slike sider på jobbens datamaskiner, men tillater det for «operasjonelle behov», slik som etterforskning, pressemeldinger og rekruttering.

Den nye policyen for bruk av disse sosiale mediene skal tre i kraft innen slutten av september.

Sosiale Medier