Piratsider brer om seg

Piratsider brer om seg

Verken Amazon eller Facebook klarer å hamle opp med populariteten til de største torrent-nettstedene.

Nye tall fra analyseselskapet Comcast viser at Google som vanlig troner øverst på listen over nettsteder hvor det blir foretatt flest søk i verden. I juli ble det foretatt hele 9,9 milliarder Google-søk, mens Yahoo og Microsoft kommer på andre og tredjeplass, med henholdsvis 2,5 og 1,1 milliarder søk.

LES OGSÅ: Ny torrent-teknologi på trappene

Det som imidlertid ikke fremkommer av denne statistikken, er den voldsomme fremgangen til torrent-nettsider som Pirate Bay, Mininova og Isohunt. I dag kan de tre sidene notere seg for over en milliard sidevisninger i måneden, skriver Comon.dk. Tallene stammer fra nyhetstjenesten Torrentfreak.

Spesielt den hollandske tjenesten Mininova vokser kraftig. I november i fjor ble det gjennomført fire millioner daglige søk på nettstedet, mens det i dag blir foretatt mellom syv og åtte millioner søk daglig. Dette utgjør 210 millioner søk i måneden, noe som er atskillig mer enn de 175 millionene som foretas på giganter som Facebook og Amazon.com.

LES OGSÅ: Torrentspy må stenge

Fortsetter Mininova denne trenden, vil piratsiden gå forbi Ebay, som i dag har 435 millioner søk i måneden, i løpet av neste år.

Sosiale Medier