Prøv Facebook Timeline nå

Prøv Facebook Timeline nå

Med litt fingerferdighet kan du hacke deg inn i den nye Facebook Timeline.

De fleste brukere må vente noen uker før de får se Facebooks mest drastiske endringer tjenesten har gjennomgått siden selskapet ble dannet.

For å få tilgang til nyeste versjon av Facebook må du være utvikler, men ”utvikler” er ikke en beskyttet tittel, derfor er vi alle utviklere, med god samvittighet.

Utviklerne har allerede tilgang til betaversjoner av de nye funksjonene i Facebook. Heldigvis er det en enkel prosess å registrere seg som utvikler. Det bør ikke ta mer enn ti minutter.

Slik gjør du det, skritt for skritt:

Logg deg inn på Facebook og aktiver utviklermodus. Enkleste måten er å skrive ”utvikler” i Facebooks søkeboks og klikke første resultat, utvikler-appen, slik:

Det kan hende du blir bedt om å skrive inn passordet ditt på nytt. Gi så utvikler-appen basistilgang til din konto. Da får du se følgende side, som er hovedsiden for utvikling av applikasjoner i Facebook. Vi skal overbevise Facebook om at vi er ekte utviklere, og lage en app som bruker tjenestens nye ”Open Graph”-teknologi. Det er slettes ikke vanskelig, følg med:

Klikk på knappen øverst i høyre hjørne for å lage en ny app. Ingen andre enn deg vil faktisk se appen, så det spiller ingen rolle hva du skriver inn. Bare lag et navn på appen, og et Namespace, som må være i små bokstaver. Godta betingelsene, og opprett appen ved å klikke fortsett.

Du må innom en Captcha-sjekk for å overbevise Facebook om at du er et ekte menneske og ikke en bot, null problem, her er det kjøtt og blod. Dermed kommer du til en side med appens hovedinnstillinger, som ser slik ut.

Klikk på lenken ”Open Graph” til venstre for å åpne siden Kom i gang med Open Graph. For å komme i gang, må du skrive inn en handling appen kan gjøre, og et objekt appen kan jobbe med. Dette kan være hvilket som helst verb og substantiv, men må være på engelsk.

Når du har fylt inn hendelse og objekt, klikk ”komme i gang”. Da får du opp den første av tre sider med innstillinger, men fordi ingen kommer til å se dem, er det bare å klikke seg gjennom for å opprette appen. Når du har gjort det, får du opp en side som ser omtrent slik ut:

Du er inne!

Grattis, du er nå en bona fide Facebook-utvikler. Vent et par minutter slik at din nye status som utvikler filtreres gjennom systemet. Så går du til din profilside på Facebook, der du får opp en invitasjon til Timeline øverst på skjermen.

Vær obs på at det fremdeles er noen feil i Timeline, og at alt Zuckerberg presenterte på F8 på torsdag ikke er blitt implementert ennå. Men hvis du vil ta en kikk på de nye funksjonene tidlig, eller bare skryte til venner, er dette din gyldne mulighet.

Les om:

Sosiale Medier