Razzia etter Iphone 4g-artikkel

Razzia etter Iphone 4g-artikkel

Politiet til aksjon etter avsløringen om Iphones nye prototype.

Ifølge dokumenter lagt ut på Gizmodos nettsider har myndigheter fra San Mateo County i California beslaglagt seks datamaskiner tilhørende redaktør Jason Chen. Chen offentliggjorde for en uke siden en historie som avslørte detaljer om prototypen på en kommende Iphone-modell.

Prototypen, som visstnok ble gjenglemt på en pub av en uheldig Apple-utvikler, ble ifølge Gizmodo solgt til teknosiden for 5000 dollar av en anonym finner.

Historien og beskrivelsen av den nye Iphonen gikk raskt verden rundt, og etter offentliggjøringen leverte Apple en oppfordring til Gizmodo om å levere prototypen tilbake.

Legitim ordre

I en beskjed lagt ut på Gizmodo forteller Chen at politiet brøt seg inn hos ham på jakt etter bevismateriale i saken. Stephen Wagstaffe, aktor for påtalemyndighetene, mener ransakelsesordren var legitim. Toppsjef Garby Darbyshire i Gizmodos eierselskap Gawker Media er likevel av en annen oppfatning. I et offentliggjort brev argumenterer han for at ransakelsesordren var ugyldig siden den retter seg mot Chen, en journalist, som er beskyttet mot slike ransakelser gjennom kildevernet i Californias lover.

Forrige tirsdag erkjente Gizmodos redaktør Brian Lam at prototypen var stjålet, ikke mistet.

- Vi visste ikke at den var stjålet da vi kjøpte den, legger han likevel til i en bloggpost.

Gizmodo har returnert prototypen til Apple etter innstendig oppfordring fra selskapet.

Sosiale Medier