Redd dyrene i Second Life

Redd dyrene i Second Life

Miljøorganisasjonen WWF vil lære oss om naturforvaltning i den viruelle verden.

Har du noen gang drømt om å starte et nytt liv på en øde øy? Nå kan du pakke dine virtuelle bager og dra til ’Conservation Island’, et sted hvor orangutanger selger deg iskrem og en panda kan bli din venn.

Øya er WWFs bidrag til den virtuelle verden ’Second Life’. Hensikten er å få mennesker til å leve på naturens premisser.

- WWF skapte ’Conservation Island’ for å lære mennesker om naturforvaltning og å leve på en bærekraftig måte, sier David Cole, Online Outreach Manager i WWF International, i en pressemelding.

- Vi ønsker å vise mennesker at WWF har løsninger på de virkelige miljøproblemene i deres ’første liv’. Vi håper at brukerne av ’Second Life’ vil bli et fellesskap som vil hjelpe oss til å bygge ut og utvikle øya, og samtidig lære om miljøvern på en morsom, engasjerende og interaktiv måte.

LES OGSÅ: Lite kjennskap til Second Life

Kosmetikk og skog

På ’Conservation Island’ kan man kjøpe iskrem av Mr. Tangee, orangutangen som kjører iskrembilen, og i samme slengen lære at plantasjer som produserer soya- og palmeolje, som finnes i iskrem, kosmetikk, sjokolade m. m, allerede dekker et område på størrelse med Frankrike og fremdeles øker. Dette truer noen av verdens viktigste skoger, samt truer dyr som orangutanger og jaguarer.

Besøkende som oppsøker andre deler av øya kan møte en panda som forteller om miljøproblemer og samtidig vise frem en by drevet av vindkraft.

- Conservation Island er en mulighet til å nå frem til en ny gruppe mennesker, potensielt flere millioner, som ellers ikke ville brydd seg om miljøvern, sier Cole.

- Brukerne vil lære om klimaendringer, skogforvaltning og havmiljø på en morsom måte. Hvis de vil vite mer kan de jo så gå til WWFs nettsider, www.panda.org.

Conservation Island ble utviklet av Enable Interactive, et Bristol-basert selskap.

’Second Life’-brukere, kalt ’residents’, kan kommunisere med hverandre, utforske den virtuelle verden, delta i sosiale hendelser og kjøpe varer og tjenester.

LES OGSÅ: Second Life er mindre enn Balestrand

Sosiale Medier