Refser Hegnars forumavsløringer

Refser Hegnars forumavsløringer

Måten Hegnar bruker debattforum på nett på kan få en gapestokkfunksjon, mener Presseforbundets Per Edgar Kokkvold.

På debattforumet til Hegnar Online har det blitt spekulert mye om navn hver gang en kjendis mistenkes for noe straffbart. Spekulasjonene ligger ofte lenge ute før de fjernes, og er en viktig driver i trafikken på forumet. I går var det kjendiskvinnen som er tiltalt for drap i Sverige som ble omtalt.

– Dette bør ikke være tema for en offentlig debatt, sier Arne Jensen, assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, ti Dagsavisen.

Det er ikke første gang det Trygve Hegnar-eide forumet får kritikk for ryktespredning.

– Det å bli feilaktig beskyldt for forbrytelser som pedofili, voldtekt og underslag er meget alvorlig. De verste tilfellene på disse debattforumene forsøpler den offentlige debatten, sier Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

LES OGSÅ: Slutt på nettdebatt

Redaktørsansvar?

Hegnar Onlines debattforum griper direkte inn i diskusjonen om forhåndsredigering av nettdebatter. Haugen i Hegnar Online mener det handler om ytringsfrihet, og fraskriver seg ansvaret som redaktør for hva debattanter skriver på forumet. Det er Kokkvold uenig i. Han mener nettredaktører har ansvar for å fjerne det som strider mot god presseskikk i nettdebatter.

Også Jon Bing, forfatter av «Ansvar for ytringer på nett», mener det ikke er tvil om at en nettavis har ansvar for ytringer i en nettdebatt.

– En redaksjonen kan velge å fraskrive seg ansvar, men ansvaret i loven blir likevel ikke borte, sier han til Dagsavisen.

Les mer om saken på Dagsavisen .

Sosiale Medier