Rekrutterer gjennom nettverk

Rekrutterer gjennom nettverk

Et solid nettverk kan gjøre rekrutteringsprosessen atskillig enklere. Det kan Tone Fondevik i nyoppstartede 99X skrive under på.

Veteranselskapet Markus Data, med hele 18 års fartstid, skilte ved nyttår ut sin tjenesteavdeling i det nye selskapet 99X. Selskapet leverer tjenester fra strategisk rådgivning og prosjektledelse, til komplette leveranser av infrastruktur og drift.

LES OGSÅ: It-bransjen koker: Du setter jobbetingelsene selv

Tone Fondevik fikk i oppdrag å lede det nye selskapet, og er allerede godt i gang med rekrutteringen. Åtte personer på fast ansettelse har det blitt så langt. Selv har hun bakgrunn fra Capgemini og Steria, hvor hun blant annet har vært med å bygge opp førstnevntes outsourcingsvirksomhet.

- Alle ansatte har blitt rekruttert via nettverk, og vi har mange som er klare til å steppe inn så snart oppdragene er på plass, forteller Fondevik.

Forskjellig etterspørsel

De nyansatte har tidligere erfaring fra diverse outsourcingsleverandører, og har varierende utdannelse. Noen er ingeniører, mens andre kompenserer med lang erfaring. Fondevik opplever ikke at det er vanskelig å få tak i flinke folk, men påpeker at det er forskjell på hvilke ansatte man er ute etter.

- Det er kanskje vanskeligere å få tak i SAP-eksperter, men innen vårt segment er det mange kvalifiserte kandidater, sier hun.

Ambisjonene til 99X er det i hvert fall ingenting å si på. Målet er å øke topplinjen med 77 prosent i løpet av året, hvilket innebærer at selskapet på ansette minst tre personer til.

- Men vi ansetter gjerne flere dersom oppdragsmengden krever det, sier Fondevik.

LES OGSÅ: Konsulentselskap rekrutterer gjennom oppkjøp

Les om:

Sosiale Medier