Så mye tjener LinkedIn på din profil

Så mye tjener LinkedIn på din profil

Det sosiale nettverket begynner for alvor å tjene penger på det økende antallet brukere.

LinkedIn feirer 10 år, og begynner nå å se gevinstene ved det økende antallet brukere.

Det er bare et par uker siden at selskapet nådde en milepæl med 200 millioner medlemmer i nettverket. Nå har LinkedIn publisert regnskapet sitt for 2012. Det skriver Computerworld Danmark.

Omsetningen økte i 2012 med hele 86 prosent sammenlignet med året før. Alt i alt endte LinkedIn opp med en omsetning på rundt 5,4 milliarder kroner.

Resultatet før skatt havnet på rundt 1,2 milliarder kroner- mer enn en fordobling sammenlignet med 2011.

Derfor gikk det så bra i 2012

Jeff Weiner, administrerende direktør i LinkedIn, sier at 2012 var et helt avgjørende år for selskapet.

- Vi forlot 2012 med suksess etter at vi på en vellykket måte moderniserte vår underliggende infrastruktur. Baserte på det, mente vi at 2012 ville bli et år med akselerert produktinnovasjon, og det ble det, sier han.

Omsetningene i fjerde kvartal 2012 var 81 prosent høyere sammenlignet med samme kvartal året før.

LinkedIn tjener fortsatt mest penger i USA (62 prosent i fjerde kvartal), selv om mesteparten av brukerne (64 prosent) ikke kommer fra USA.

Det sosiale nettverket hadde en økning i antall medlemmer på 39 prosent fra 2011 til 2012, og ha nå til sammen rundt 200 millioner medlemmer.

LinkedIn har ikke bare vært vellykket de siste årene. I fjor sommer ble nettverket rammet av en stor passordskandale, da 6,5 millioner passord havnet på et russisk hacker-nettsted.

Les om:

Sosiale Medier