Saksøker nettsamfunn

Saksøker nettsamfunn

Den islamfiendtlige politikeren Geert Wilders liker ikke at nettet brukes til å mobbe han.

Det kan gå hardt for seg i kyberrommet. På det nederlandske nettsamfunnet Hyves, en Facebook-lignende tjeneste, føres det for tiden en storstilet kampanje mot Geert Wilders. Wilders er sterk motstander av innvandring fra mennesker med ikke-vestlig bakgrunn, og ønsker blant annet at Koranen forbys i treskolandet.

På nettsamfunnet som har 6,5 millioner medlemmer, skrives det for eksempel at "vi skal skyte Wilders gjennom hodet når vi møter ham på gata" , et utsagn som har blitt støttet av flere titalls deltagere. Også foreldrene til Widlers blir truet med vold.

- Jeg har aldri sett maken. Jeg har gått til politiet for å stoppe dette, sier Wilders til avisa Algemeen Dagblad.

Wilders har klaget inn både de som har skrevet truslene og eierne bak webtjenesten.

I løpet av dagen har imidlertid dødstruslene blitt fjernet. Funksjonen for å legge til små meldinger er slått av inntil videre.

Bedt utlevert

Wilders står også bak Fitna, en islamkritisk kortfilm. I flere muslimske land som Pakistan, Indonesia, Iran og Bangladesh har det vært protester mot filmen. Jordan har bedt om å utlevere Wilders til landet, for å bli dømt for anti-islamske aktiviteter.

Tidligere er to andre islam-kritikere, Pim Fortuyn og Theo van Gogh, drept på gaten i Nederland. Fortuyn av en venstre-ekstremist, og Van Gogh av en muslimsk fundamentalist.

Sosiale Medier