Satser på gratisprosjekter i skyen

Satser på gratisprosjekter i skyen

Projectplace vil inn i småbedriftene med gratis samarbeidsløsning

Svenske Project Place har nettopp annonsert at de vil tilby en gratis nettskyløsning for grupper med inntil fem medarbeidere. ToDo er for prosjekter som kan bruke japansk Kanban-metodikk, kjent fra Toyota, med et visst element av oppgavesentrisk jobbløsning («getting-things-done»).

Inkluderer de små

Dette innebærer at selskapet går nye veier for å rekruttere kunder blant småbedrifter. Projectplace har holdt på siden slutten av forrige årtusen, og har et godt fotfeste blant større virksomheter som bruker flere andre prosjektorienterte moduler i produktporteføljen de har.

Løsningen skal være kraftig nok til å skalere fra små til store virksomheter, og er ikke forbeholdt SME-ene, melder selskapet.

ToDo skal støtte samarbeid og prosjekter med en type digitale «Kanban»-oppslagstavler der prosjektene deles ned i enkeltoppgaver, som prioriteres og tildeles gruppemedlemmer for løsning. Disse oppgavekortene vises og kan tilordnes med dra-og-slipp.

Den samme oppslagstavlen gir alle anledning til å følge hvem som jobber med hvilke oppgaver, og hvilke oppgaver som står for tur å løses. Dokumentdeling sørger for at versjonskontroll ikke blir et problem, og epost spiller en mye mindre rolle når alle kan se og følge status.

Oppgaver kan få statusoppdateringer som deles blant gruppemedlemmene, med mulighet for at de kan markeres med at andre medlemmer liker dem. Ideen er kjent fra sosiale medier.

SaaS-moden

For kunder som trenger flere grupper, er pro-versjonen tilgjengelig for tre grupper med opp til 25 medlemmer. Der er prisen 29 kroner (3 euro) per bruker per måned.

Selskapet ble startet i 1998, og oppgir at de har 939 000 registrerte brukere. De driver med 144 700 prosjekter, som kan nyte en oppetid på tjenestene på 99,97 prosent. Projectplace har cirka 170 ansatte i åtte land.

Sosiale Medier