Second Life er mindre enn Balestrand

Second Life er mindre enn Balestrand

Et forsvinnende lite antall nordmenn er aktive på et av verdens mest omtalte nettsamfunn.

Second Life har vært et av spillene (som egentlig ikke er et spill) som har snappet opp mest medieoppmerksomhet. Tjenesten har brutt magiske grenser. Pressebyrået Reuters har til og med ansatt en egen reporter for å følge med på, og i, spillet. For en uke siden meldte norske DnB Nor at den for øvrig seriøse banken åpner et kontor i Second Life.

Tallene om bruk av spillet som opplyses denne uken på den SL-bloggen må komme som en kald dusj for de som har satt sin lit til spillet. Mens utviklerne hevder at spillet har flere millioner brukere, viser statistikkene at det i mai-måned bare var snaue halv million mennesker innom spillet.

Se også IDGs spillblogg Lekestue.

Den norske andelen er heller ikke mye å skryte av. Vi ender helt nede på 35. plass med 1 457 brukere. Det er altså omtrent like mange brukere som det finnes innbygere i den lille vestlandskommunen Balestrand.

Største deltagerland er USA, med 130 000 aktive spillere, og Tyskland med nesten 60 000. Disse følges av Frankrike, Storbritannia, Spania og Italia.

Totalt har Linden Lab målt 507 000 brukere. Som bruker anses alle som har vært logget inn mer enn en time i løpet av mai-måned.

Se hele oversikten her .

Kilde: Linden Lab.

Sosiale Medier