Slik skal Twitter utvide

Slik skal Twitter utvide

Selskapet er dobbelt så mye verdt som i fjor og vil utvide internasjonalt.

Twitter bekreftet i et blogginnlegg i går at selskapet har lykkes med å skaffe seg betydelig finansiering som ledelsen ønsker å bruke til å utvide tjenestens rekkevidde, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet skriver på sin blogg at finansieringen i hovedsak kommer fra investeringsselskapet DST Global, samt fra tidligere investorer.

Twitter opplyser ikke hvor mye penger som er hentet inn, men Wall Street Journals teknologiseksjon All Things Digital rapporterte nylig at Twitter jobbet med å sikre seg investeringsavtaler til en verdi av 800 millioner dollar.

Aggressiv innovasjon, internasjonal utvidelse

WSJ rapporterte også at omkring halvparten av dette skal brukes til å kjøpe ut nåværende investorer og ansatte.

Twitter har overfor Computerworlds nyhetstjeneste avslått å kommentere størrelsen på beløpet og nøyaktig hva det skal brukes til.

- Vi skal bruke ressursene på aggressiv innovasjon, hyre inn flere dyktige folk og investere i internasjonal utvidelse, skriver microbloggingselskapet på sin blogg.

Verdien anslås til 8 milliarder dollar

Analytiker Dan Olds hos Gabriel Consulting Group bemerker at dette er et viktig skritt for Twitter.

- Dersom beløpet på 800 millioner dollar stemmer, tyder det på at selskapet er verd rundt 8 milliarder dollar. Dermed er selskapet verd mer enn dobbelt så mye som for under et år siden, sier Olds.

8 milliarder dollar tilsvarer 46 milliarder norske kroner.

Olds mener Twitter kan nyttiggjøre seg en såpass stor kapitalinnsprøytning blant annet ved at selskapet får en mekanisme som gjør at ansatte kan selge noen av sine aksjer og realisere noe av rikdommen de har hjulpet selskapet med å bygge.

- Dette er et nøkkelpunkt for selskapet når det gjelder å beholde viktige folk, og simpelthen det rette å gjøre, mener Olds.

Når det gjelder Twitters ønske om å ”utvide”, mener Olds det kan bety alt fra å bygge ut it-infrastrukturen til strategiske oppkjøp.

Hvordan kapitalisere på brukermassen?

- Det som er sikkert er at dette legger press på ledelsen om å finne fram til en forretningsmodell som kan generere tilstrekkelig avkastning til å underbygge selskapets verdi på 8 milliarder dollar. For øyeblikket anslås inntektene til rundt 200 millioner dollar, som ikke er på lang nær nok til å rettferdiggjøre en verdi på 8 milliarder dollar. Selskapet har ennå ikke funnet ut av hvordan de best kan konvertere den massive mengden brukere til en salgsvare de kan tjene penger på, sier Olds.

Twitter på sin side påpeker i sin blogg selskapets vekst:

- Twitter fortsetter sin rekordvekst rundt om i verden. For bare et år siden leverte vi 65 millioner tweets om dagen, mens i dag genererer vi mer enn 200 millioner tweets daglig. For et år siden var det rundt 150.000 registrerte twitter-apps, mens det i dag er over en million [apps] som kobler til Twitter.

Selskapet har i løpet av det siste året vokst fra 250 ansatte til en arbeidsstokk på over 600 i dag.

Les om:

Sosiale Medier