Solgte Nettby-andel for millioner

Solgte Nettby-andel for millioner

Nettby-gründer Fredrik Kristiansen har solgt ti prosent av nettsamfunnet for 18,6 millioner kroner.

- Før avtalen ble inngått regnet jeg meg vel frem til at det maksimalt ville vli en milllion kroner, og det var best case, sier Nettby-gründer Fredrik Kristiansen til DN om nettsamfunnet han eier sammen med VG Multimedia.

Hans forhåpninger er for det sosiale nettverket Nettby er imidlertid for lengst forbigått. I 2007 tok han ut 1,6 millioner i utbytte, penger som står på bok ettersom han ikke klarer bruke dem opp.

18,6 millioner - og mer i vente

Men 1,6 millioner er lite mot hva han får ved å selge en fjerdedel av aksjene sine i selskapet. Han eier opprinnelig 40 prosent, men avtalen hans med VG Multimedia sier at han skal selge seg ned til 20 prosent. Nå er det første salget i boks. Sum for ti prosent av aksjene: 18,6 millioner kroner.

- Man blir jo ikke lykkeligere penger. Jeg har ikke brukt dem på noen ting. Det er noe av det gøyeste med dette, at jeg på en senere tidspunkt kan drive med de prosjektene jeg måttet ønske å starte, uten å måtte hente kapital eksternt, sier millionæren til DN.

Jobber fortsatt

Nettby har vært en stor suksess. 800.000 ungdommer er med. Omsetning for 2007 var 19 millioner, resultat på 8,3.

- Vi er vanvittig sterke i tenåringsgruppen, mens de eldre bruker Facebook. Dette vil ikke endre seg, unge og voksne vil ha vært sitt sted, sier Kristiansen, som selv utvikler nettsamfunnet fra dag til dag.

- Jeg har fått fritt spillerom og har bestemt hvordan Nettby skulle bli, men det ville vært helt umulig uten VGs vanvittige markedsføringskraft.

Fra før har Kristiansen Dagbladets tjeneste Blink på rullebladet. Det har endt i konflikt, ettersom Dagbladet mener Kristiansen har gjenbrukt Blink-kode i Nettby. Dette aviser gründeren.

Sosiale Medier