Sosiale nettverk er sikkerhetsfeller

Sosiale nettverk er sikkerhetsfeller

Fersk rapport viser at neste års største sikkerhetstrussel kommer til å være sosiale nettverktjenester som sprer ondsinnet kode.

Det er sikkerhetsselskapet Ironport som har utarbeidet rapporten som viser at sosiale nettverktjenester som sprer ondsinnet kode kommer til å være den største sikkerhetstrusselen neste år.

Merk deg uttrykket ”social malware” – skal vi tro Ironport blir dette et uttrykk som vi kommer til å høre mer om i tiden som kommer. Med uttrykket siktes det til ondsinnet kode som sparer seg via sosiale nettverk.

Ironport påpeker at når medlemmene i sosiale nettverk møtes i egne interessegrupper, kan et gruppemedlem poste en lenke som videresender nettleseren til en tjener som inneholder ondsinnet kode. Problemet er at medlemmene i slike grupper stoler ofte på hverandre.

Det største problemet er likevel det at det er vanskelig å hindre spredning av slike lenker, siden det ikke eksisterer programvare som kan avgjøre om en lenke inneholder skadelig kode eller ikke.

Rapporten til Ironport inneholder også flere interessante fakta. Blant annet hevder Ironport at mengden av søppelpost har økt med 100 prosent i 2007. I tall betyr det mer enn 120 milliarder søppelpost hver eneste dag.

Men det er ikke bare søppelpost som har økt, også phisingforsøk har økt med 253 prosent sammenliknet med året før.

Andre interessante merknader i rapporten til Ironport er måten søppelpost sprer seg på. Selskapet ser for seg nye spredningsmetoder, som for eksempel søppelpost via mp3-filer som vedlegg til e-post og liknende.

Ironport har registrert mer enn 20 forskjellige måter å spre søppelpost på – dette bare i løpet av 2007.

Sosiale Medier