Stenger populær ungdomstjeneste

Stenger populær ungdomstjeneste

Spørretjenesten på Ung.no ble offer for sitt egen suksess.

Spørretjenesten til webtjenesten Ung.no er avviklet. Årsaken er at det ble for mange spørsmål, og dermed for dyrt. Sist mandag ble tjenesten brått lagt ned på grunn av pengemangel.

Ung.no er en tjenester ungdom får svar på det de lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Ifølge Ingrid Pelin Berg, fungerende kommunikasjonssjef i Bufdir, som driver ung.no, vil det koste 3 millioner kroner årlig å opprettholde ung.no med den aktiviteten som er i dag. Men den årlige rammen som er satt for tjenesten er bare 1,1 millioner kroner.

– Det er et kjempestort behov blant ungdom for denne type interaktive tjenester, og derfor har den eskalert kraftig det siste året med mer enn en dobling av antall spørsmål. Det har krevet mer ressurser enn vi i utgangspunktet hadde, sier Pelin Berg til Aftenposten.

Knallsuksses

Tjenesten stenges altså fordi det er for stort behov for den. På websiden skriver redaksjonen i Ung.no:

"Spørretjenesten på ung.no er nå stengt. Vi er veldig lei oss for dette, for vi vet hvor mange som har hatt nytte og hjelp av alle svarene dere har fått på denne siden. Vi takker for alle utrolig flotte tilbakemeldinger vi har fått hver dag, de har vi satt veldig stor pris på. Husk også på at resten av ung.no er i live og bedre enn noen gang. Bruk oss og gi oss tips til å bli enda bedre!"

Ungdom har stilt spørsmål om alt fra seksualitet til psykiske problemer. Tjenesten har hatt over 100.000 unike brukere, og over 45.000 spørsmål er blitt stilt. Det er et fagpanel på 40 personer med leger, jurister, helsesøstre og psykologer som har stått for svarene.

Endrer mening.

Men når Aftenposten tok kontakt om saken, midt i valgkampen for Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt, skjedde det endringer. Etter at hennes departement igjen har vært i kontakt med Bufdir, får Aftenposten følgende kommentar fra statsråden:

– Dette har vært en knallsuksess. Ung.no er en så viktig side for ungdom at jeg har forsikret meg om at Bufdir vil åpne spørsmålstjenesten i løpet av få dager.

Huitfeldt henviser videre til Bufdir for informasjon om hvordan det nå skal skaffes penger til prosjektet.

Les mer om saken på Aftenposten.

Les om:

Sosiale Medier