Stjal virtuelle møbler

Stjal virtuelle møbler

Det går faktisk an å bli tatt av politiet for å ha rappet kybermøbler.

For første gang i verdenshistorien har politiet arrestert noen for virtuelt tyveri, skal vi tro det nederlandske tv-programmet Nova.

Det er den digitale avdelingen til politiet i Amsterdam som har tatt en 17-åring for et virtuelt innbrudd. Innbruddet skjedde på ungdomsspillet Habbo Hotel. Habbo Hotel er et virtuelt samfunn, som kombinerer konseptene fra samtalerom (chat room) og onlinespill, som eies og opereres av Sulake Corporation.

I spillet er det mulig å lage et eget rom med møbler for å invitere andre spillere. Disse betales med Habbo-penger, men de må igjen kjøpes med ekte penger.

17-åringen hadde sammen med noen kompiser hacket seg inn på kontoer til andre Habbo-spillere, og brukt pengene for å innrede sitt eget område. I og med at Habbo-pengene tilsvarer ekte penger mener politiet de har et grunnlag til en sak mot ungdommene.

Finsk ide

Habbo er åpnet i 29 land og har ifølge egne tall sju millioner brukere. Spillet omsetter for rundt fire millioner euro (30 millioner kroner) per måned.

Den opprinnelige ideen bak Habbo, Mobile Disco, ble skapt som et lite prosjekt av to unge finske menn, Sampo Karjalainen og Aapo Kyrölä. Hensikten var å promotere et rockeband ved navn Mobiles. De solgte senere prosjektet til det finske telekommunikasjonsfirmaet Elisa Oyj.

Tjenesten ble lansert i Finland under navnet Hotelli Kultakala, i august 2000. Selskapet besluttet rett etter at et mer nøytralt navn vil skaffe flere brukere. Ordet Habbo ble valgt av en av brukerne.

Norge har et eget hotell som ble opprettet 29. juni 2004. Den nyeste versjonen i Norge er Habbo 14.

Sosiale Medier