Stygg orm i nettsamfunn

Stygg orm i nettsamfunn

Alle på Facebook og Myspace er målskiver for et nytt virus, som utnytter tilliten i vennelisten din.

It-sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab advarer nå mot nye ormer som er laget for Facebook og Myspace. Viruset brukes til å sende spam til hele vennelisten, og kan overta datamaskinen til å inngå i botnet-angrep.

De to virusene har fått navnene Worm.Win32.Koobface.a og Net-Worm.Win32.Koobface.b, som henholdsvis er rettet mot Myspace og Facebook.

LES OGSÅ: Bildefare i Facebook

Ormen spres når en bruker går inn på sin konto, og sender en rekke kommentarer til alle vennene. Spam blir sendt, med innhold som ” Paris Hilton Tosses Dwarf On The Street; Examiners Caught Downloading Grades From The Internet; Hello; You must see it!!! LOL. My friend catched you on hidden cam; Is it really celebrity? Funny Moments”.

- Dessverre er det slik at brukere stoler på beskjeder som er sendt fra ”venner” på sosiale nettsamfunn. Det betyr at sannsynligheten for at en bruker klikker på en lenke er svært høy, sier Alexander Gostev, som er senior virusanalytiker hos Kaspersky Lab.

LES OGSÅ: Se opp for Myspace-trojaner

- I begynnelsen av 2008 spådde vi at vi kom til å se flere og flere cyberkriminelle som utnytter Myspace, Facebook og tilsvarende nettsteder. Vi ser nå at det stemmer. Jeg er sikker på at dette kun er det første steget, og at de som skriver virus vil fortsette å ramme denne typer nettsteder, sier Gostev.

LES OGSÅ: Sjefer blir hackerofre

Les om:

Sosiale Medier