Suprnova gjenoppstår

Suprnova gjenoppstår

Etter tre år blåser Pirate Bay nytt liv i torrent-nettstedet Suprnova.org.

Suprnova.org er tilbake. Den en gang så mye brukte webtjenesten for deling av torrent-filer er gjenåpnet av Pirate Bay.

Tjenesten var uhyre populær blant fildelere som brukte den til å søke frem og laste ned og opp film og musikk. Etter at politiet i desember 2004 startet etterforskning ble websiden stengt.

Det har vært forsøk på å gjenopprette tjenesten de siste årene, men alle har vært mislykket.

Først nå har den svenske gjengen bak Pirate Bay satt i gang Suprnova igjen. Anledningen var at Andrej Preston la ut domenenavnet Suprnova.org til salgs denne måneden. En av betingelse for å overta domenet var at den skal brukes til brukerstyrt torrent-innhold.

Ifølge en melding fra Pirate Bay er det nåværende nettstedet en beta-versjon, men de inviterer alle til å bruke tjenesten for fullt.

De nye eierne til Suprnova.org utfordrer også alle som ønsker å saksøke dem. Ifølge en tekst på siden, som er rettet mot alle "ikke internett-elskende selskaper", vil Pirate Bay gjerne ta en jurisk kamp med alle som ønsker det.

"Det dere river ned, skal vi bygge opp igjen. Hvem dere enn drar foran domstolene, vil ti nye pirater duykke opp. Uansett hvor dere går, vil vi være foran dere. Dere er fortiden, vi er internett og fremtiden"

Sosiale Medier