Tester eget personvern i Google+

Tester eget personvern i Google+

Både Google-gründerne og Facebook-gründeren trekker skoddene til og fra.

Det er ikke bare sikkerhetseksperter som er skeptisk til og prøver ut personverninnstillingene i det nyeste påfunnet Google har for et sosialt nettsamfunn. I går skrudde både Larry Page og Sergey Brin, grunnleggerne av Google og Facebook –grunnlegger Mark Zuckerberg igjen sine Google+-kontoer. I dag var de åpnet igjen. Men nå er alle «venneløse».

Les mer: Advarer mot personvern i Google+

Populær hos Google+

Så seint som tirsdag var facebook-grunnleggeren på toppen som Google+ mest populære brukere. De ferskeste tallene fortalte han hadde 39 «venner» og 21213 følgere. Google+ prøver å syntetisere egenskapene til blant annet Facebook og Twitter, derfor denne blandingen av begrep.

På andre plass var Larry Page uten venner, men med 14 798 følgere. På de neste plassene var sjefen for de sosiale nettjenestene til Google, Vic Gundotra og Sergey Brin. Begge «venneløse», men med henholdsvis 13 783 og 11 629 følgere.

På topp uten venner

I løpet av onsdag var alle fire toppledere ute av toppen, og deres konto var satt til mest lukket status. Torsdag var de tilbake, men rekkefølgen var endret. Ingen slår Zuckerberg med 184 842 følgere, dobbelt så mange som Larry Page. Men 39 «venner» av Zuckerberg er ikke lenger listet.

- Mark Zuckerberg og topplederne i Google skiftet kontostatus fra en dag til den neste og forsvant iøynefallende ut av lista. I dag reverserte de denne innstillingen og endret hele bildet igjen, sier Boris Veldhuijzen van Zanten, som driver statistikknettsteder for bruk av sosiale nettsamfunn.

- Det er aldri et kjedelig øyeblikk når man følger Google+, hevder han lakonisk.

Noen offisiell forklaring på disse endringene i kontostatus er ikke kommet.

Sosiale Medier