Tvinger deg til å oppdatere MSN

Tvinger deg til å oppdatere MSN

Et nytt sikkerhetshull gjør at Microsoft tvinger brukerne til å oppdatere Live Messenger.

Ifølge en melding på Microsofts Live Messenger-blogg vil selskapet tvinge brukerne til å oppdatere prateprogrammet Live Messenger i løpet av september.

Den obligatoriske oppdateringen vil ifølge selskapet skje i to faser. Den første fasen startet allerede 25. august, ved at brukere av Live Messenger 8.5 og eldre versjoner ble oppfordret til å oppdatere programmet. Denne første fasen var imidlertid frivillig.

Den andre fasen er ventet å starte i løpet av september, og da er det ikke lenger noen bønn. I løpet av andre fase vil nemlig alle brukere med Live Messenger 8.5 eller tidligere versjoner tvinges til å oppdatere programmet. Velger man å droppe oppdateringen vil man ikke lenger kunne logge seg på Microsofts nettverk for nettprat.

For brukere som har oppdatert fra versjon 8.5 tidligere er det ikke like kritisk helt ennå, men i løpet av oktober vil også brukere som har Live Messenger 14 installert måtte oppdatere til en ny og sikrere versjon.

Ifølge Microsoft er grunnen til den tvungne oppdateringen av Live Messenger relatert til en sikkerhetsmelding om en alvorlig feil i Windows. Feilen gir hackere muligheten til å sende en lenke til skadelig kode via Live Messenger. Velger du å trykke på lenken vil det installeres skadelig kode på pc-en. Slike ondsinnede programmer brukes gjerne til å snappe opp informasjon som passord og kredittkortnummer, eller for å gjøre maskinen om til en såkalt zombie som sender ut spammeldinger uten at du som bruker merker det.

Selv om alle Live Messenger-brukere i løpet av september og oktober tvinges til å oppdatere programmet, anbefaler Microsoft på det sterkeste at brukerne allerede nå selv aktivt går inn og oppdaterer prateprogrammet til nyeste versjon.

Sosiale Medier