Tweetbot for Mac er klar

Tweetbot for Mac er klar

Gjennomført Twitter-klient til en høy pris.

Tweetbot er endelig klar i ferdig utgave.

Etter flere måneder med trøblete betatesting kunne Tapbots lansere sin mye etterlengtede Twitter-klient på Mac App Store. Det kommer imidlertid ikke til en billig pris, hele 140 kroner koster den - det er like mye som OS X 10.8 Mountain Lion, det.

Selv om 140 kroner høres ut som mye, i hvert fall sammenlignet med iOS-utgavene, finnes det en forklaring.

Paul Haddad i Tapbots har forklart på bloggen at prisen hovedsaklig skyldes Twitters nylige API-endringer som begrenser antall brukere av tredjepartsklienter til 100 000. I august trakk Tapbots betautgaven av programmet for å unngå at kvoten ble brukt opp.

- Når vi har brukt opp kvoten Twitter har gitt oss, kan vi ikke lenger selge programmet til nye brukere. Men vi vil fortsette å utvikle Tweetbot for Mac for eksisterende brukere på det tidspunktet, skriver Tapbots.

Har blitt voksen

Tweetbot for Mac er imidlertid en svært gjennomført Twitter-klient, så 140 kroner kan være vel verdt pengene. Programmet gjenskaper opplevelsen av Tweetbot fra de enormt populære appene for iPhone og iPad, men på sin egen litt mer voksne, Mac-aktige måte.

Her finnes fortsatt de sjarmerende robot-aktige lydene, en haug med trykk-og-hold-snarveier, integrasjon med en rekke tredjepartstjenester og muligheten til å sette opp flere kontoer.

Klienten har i utgangspunktet ett vindu, og fra en sidelinje på venstre side kan du enkelt bytte fra tidslinjen til omtaler, direktemeldinger, favoritter, søk og så videre.

Men du kan også åpne flere vinduer, og det er mulig å åpne dem som «kolonner» som fester seg sammen. Da vi du få ett stort vindu med kolonner slik det er i for eksempel Tweetdeck. Kjekt om har mye å følge med på Twitter.

Tweetbot for Mac støtter som nevnt en rekke snarveier og fingerbevegelser, akkurat slik vi kjenner fra iOS-versjonene. Trykk på en tweet og sveip til høyre, så vil du få opp samtalevisning. Trykk på en tweet og sveip til venstre, så vil du få opp en detaljvisning.

For å skrive en tweet, trykker du på skriveikonet øverst til høyre i hovedvinduet. Det lille sprettoppvinduet som dukker opp er fleksibelt, og du kan flytte rundt på det om du ønsker.

Og når du svarer på en tweet, vil et lignende svarvindu sprette opp nedenfor - og dette vinduet vil vise den tilhørende samtalen, slik at du kan enkelt dobbeltsjekke hva det faktisk er du svare på.

Du har dessuten en masse innstillinger og tilpasningsmuligheter i Mac-versjonen av Tweetbot, så du kan gjøre klienten til din helt egen - både enkel og avansert.

Det er støtte for Mountain Lion-varsler samt en rekke tredjepartstjenester som Pocket, Instapaper, Readability og CloudApp. I tillegg finnes iCloud-synkronisering av tidslinje, leste direktemeldinger og mute-filtere.

Tweetbot for Mac har en stiv pris sett i App Store-sammenheng, men det er gjennomført og fullt av finesser som gjør den til en av de beste Twitter-klientene for Mac i dag - om ikke den beste. Akkurat som Tweetbot for iOS er også.

Tweetbot for Mac krever OS X 10.7.4 eller senere. Tilgjengelig fra Mac App Store her. For mer informasjon, besøk nettsidene til Tapbots her.

Les om:

Sosiale Medier