Twitter forkorter nettadressen selv

Twitter forkorter nettadressen selv

Mikrobloggertjenesten har lansert innebygd url-forkorter på Twitter.com.

Det kan være vanskelig å holde seg innenfor 140 tegn, spesielt når man skal kvitre en nettadresse. De fleste benytter seg derfor av URL-forkortere som tinyurl.com, bit.ly eller andre tredjepartstjenester.

Nå er imidlertid Twitter er i ferd med å rulle ut sin egen url-forkorter. Når du legger inn nettadresser på Twitter.com skal de forkortes til en lengde på maks 19 tegn, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Gradvis

Når adressen er forkortet blir den gitt en t.co-link, men når linken listes opp for dine følgere vil den inneholde navnet på nettsiden det er linket opp til så dine følgere vet hvor linken leder. Linken vil også sjekkes opp med en liste over usikre sider, slik at usikre linker ikke spres uten ditt vitende.

Da Computerworld forsøkte seg i dag viste det seg ganske kjapt at tjenesten ikke er rullet ut for vår del ennå. Planen er at den langsomt skal rulles ut til Twitter-brukere, i mellomtiden må du fortsatt bruke tredjepartstjenester for å få kortere linker.

Eget økosystem

Twitter har lenge sittet på sidelinjen mens tredjeparts utviklere har kommer med nye tjenester. Nå vil de trolig ha brukerne og kontrollen over eget økosystem tilbake, og selskapet har startet med å lansere forkortningstjenesten.

Nylig gikk det også rykter om at Twitter ønsker å kjøpe den altomfattende Twitter-klienten Tweetdeck, rykter som senere ble bekreftet. Oppkjøpet skal ha vært i konkurranse mot Ubermedia, som eier flere andre Twitter-klienter.

Kilder skal ha sagt til Mashable at årsaken til Twitters oppkjøp skal ha vært nettopp å sikre at Ubermedia ikke får for stor kontroll over Twitter-økosystemet.

Les om:

Sosiale Medier