Twitter er klar med ny design

Twitter er klar med ny design

Mikrobloggtjenesten oppdaterer brukergrensesnittet og slipper nye mobilapper.

Den nye designen vil rulles ut på Twitter i løpet av de neste par ukene, men den er tilgjengelig allerede nå i mobilutgaven av nettstedet.

Ifølge Twitter har de lagt vekt på å forenkle designen og gjøre tjenesten enklere å bruke. Brukergrensesnittet er dessuten laget mer i tråd med Twitters mobile apper.

Twitter har for øvrig også oppdatert sine applikasjoner til iPhone og Android med den nye designen - mer om det straks - samt lansert en ny versjon av TweetDeck.

Nye Twitter

Twitters nye design har fått navnet «Let's Fly» (#letsfly). Hovedgrensesnittet er delt opp i to spalter, hvor man finner tvitringer i høyre spalte og navigasjonselementer til venstre.

Helt øverst finnes det en navigasjonsmeny - en fanelinje om du vil. I den nye designen brukes nå de samme fire fanene på tvers av alle offisielle Twitter-klienter: Home, Connect, Discover og Me.

  • Fanen Home er hvor Twitter-tidslinjen nå befinner seg.
  • Connect inneholder to faner: Interactions og Mentions. Mentions er en undergruppe av Interactions, som også inkluderer retvitringer, nye følgere og favoritter.
  • Discover-fanen kombinerer Twitter Stories, Trends og bruker-anbefalinger.
  • Me-fanen inneholder informasjon om deg, sammen med knapper som gir tilgang til direktemeldinger, lister, kladder, andre kontoer og lagrede søk.

PS: På fly.twitter.com kan du få et overblikk over alle endringene.

Nye mobilapper

Som nevnt er også Twitters applikasjoner til iPhone og Android oppdatert med helt nye brukergrensesnitt.

Brukere av Twitter for iPhone som ønsker raskere tilgang til Direct Messages eller til andre kontoer, bør lære seg to snarveier først som sist: Sveip opp til Me-fanen for å gå direkte til dine DMs, og sveip til venstre på fanen for å bytte kontoer.

Samtidig som Twitter har fått en del nytt, har noe også forsvunnet. I iPhone-appen er det ikke lenger mulig å markere ale direktemeldinger som lest og i tillegg er integrasjon med Favstar borte.

Instapaper-integrasjon er fremdeles tilstede, men ifølge Macworld USA fungerer den ikke like bra som før. Du må nå først se en nettside og deretter trykke på Go To-knappen, skriver våre amerikanske kolleger. Tidligere kunne du lagre artikler for senere lesing uten å se dem først.

The Next Web har for øvrig en fin gjennomgang av den nye Twitter-appen for iPhone.

Ny TweetDeck

Til slutt har Twitter også har lansert en ny versjon av TweetDeck, den populære Twitter-klienten de kjøpte opp tidligere i år.

I tillegg til ny design, har programmet blitt laget i HTML5. Tidligere versjoner var basert på Adobe AIR. TweetDeck er tilgjengelig som både web-app, som en Chrome-app eller som apper til Mac eller Windows-pc-er.

Les om:

Sosiale Medier