Twitter kommer på flere språk

Twitter kommer på flere språk

Flere brukere utenfor USA enn i tjenestens hjemland.

Mer enn 60 prosent av brukerne av Twitter kommer fra nå andre land enn USA. Dette skriver Twitter-utvikler Matt Sanford i et blogg-innlegg. Ifølge Sanford vippet brukervekta over i september i fjor.

Drahjelp av kjendiser

Twitter er nå tilgjengelig i fransk, tysk, japansk og spansk språkdrakt. Sanford skriver at bruken i de ulike landene typisk har fått moment når kjente mennesker har tatt tjenesten i bruk. I Columbia økte for eksempel antall innmeldinger med 300 prosent etter at politiker Piedad Cordoba Ruiz ble Twitter-bruker. I India har også politikere og Bollywood-stjerner bidratt til å øke tjenestens popularitet.

Twitter ønsker nå å lansere tjenesten i enda flere språkdrakter.

- Vi ønsker at Twitter skal være tilgjengelig på så mange språk som mulig, uttalte nylig Twitter.gründer Biz Stone.

Mer tilgjengelig

Selskapet arbeider også med å gjøre Twitter mer brukervennlig på mobiltelefoner. Dette for å øke tilgjengeligheten i de deler av verden hvor pc-er ikke er like vanlige som i USA og Europa. Twitter har også inngått avtaler med 65 ulike mobiloperatører rundt i verden, som tilbyr sine kunder å sende og motta Twitter-meldinger gratis.

- Når en bonde i den tredje verden kan få den enkleste form for nyheter via en sms, en værmelding eller hva som helst, har det en dramatisk innvirkning, sier Stone.

Men Twitter er ikke nødvendigvis alene i sitt marked. Plurk, en annen mikrobloggingstjeneste, får også innpass i de landene tjenesten lanseres. Brukergrensesnittet til Plurk er tilgjengelig på en rekke språk, blant annet russisk, hindi, kinesisk, gresk, arabisk, slovensk, tyrkisk og nederlandsk. Plurk er større en Twitter i Taiwan og er også meget populær i Indonesia og Malaysia.

Les om:

Sosiale Medier