REDNINGSMANN? Jack Dorsey, en av grunnleggerne av Twitter, kommer tilbake som toppsjef og starter med å si opp åtte prosent av de ansatte.

REDNINGSMANN? Jack Dorsey, en av grunnleggerne av Twitter, kommer tilbake som toppsjef og starter med å si opp åtte prosent av de ansatte.

Twitter sparker utviklere

En av tolv i Twitter må gå. Utviklingsavdelingene tar støyten.

Twitters toppsjef kunngjorde denne uken at selskapet skal kutte en av tolv av sine ansatte. Opptil 336 ansatte, omlag åtte prosent av bemanningen i selskapet,

- Tøffe beslutninger

- Har gjort noen tøffe, men nødvendige, beslutinger som vil få Twitter til å utvikle seg med større fokus, skrev Jack Dorsey, toppsjefen i selskapet, i en Twitter-melding denne uka. I brevet som gikk ut til de ansatte het det at «selskapet skal i framtiden fokusere på brukeropplevelsene som har den største effekten».

Dorsey har kommet tilbake til Twitter som nytilsatt toppsjef, etter å ha vært ute av Twitter i noen år. Dorsey er blant de opprinnelige gründerne av selskapet, og han ble bekreftet som direktør den femte oktober nå i høst.

Mindre og kvikkere

Det er først og fremst blant ingeniørene i selskapet at det nå kuttes. «Vi føler sterkt at utviklingsavdelingene vil handle mye raskere med et mindre og kvikkere team. Det er likevel her den største andelen av ansatte fortsatt kommer til å være», skrev Dorsey. Resten av selskapet skal strømlinjeformes parallelt.

Både Vine og Periscope videotjenesten vil overleve kuttet.

Godt overskudd

I en børsmelding sendt av Twitter, opplyser selskapet at de forventer å betale ut mellom 10 og 20 millioner dollar i sluttvederlag, men til gjengjeld kommer selskapet til å få tilbake aksjeopsjoner som er verd omlag 5 millioner dollar.

Selskapet forventer nå at omsetningen for tredje kvartal blir lik eller bedre enn de mest optimistiske anslagene på forhånd; 560 millioner dollar, med en EBITDA-fortjeneste lik eller mer enn 115 millioner dollar.

Les om:

Sosiale Medier