Uhjelp gjennom Facebook

Uhjelp gjennom Facebook

Fristes til å gi kondomer og geit i stedet for slips og Playstation til jul.

Den danske Folkekirkens Nødhjælp satser på å ta i bruk de mest moderne midler for å få gavmilde dansker til å bruke litt av julepengene til de fattigste i verden. Organisasjonen skal bruke Facebook til å få danskene til å kjøpe geiter, høns og kondomer til fattige i utviklingsland, skriver Computerworld Danmark.

- Vi skal være der, hvor folk er. Og hvis folk er på Facebook med deres venner, så er det der vi skal være, sier Mads Klæstrup Kristensen, kommunikasjonssjef i Folkekirkens Nødhjælp.

Den nyeste aksjonen har utspring i siste års suksess med å få danskene til å sponse mer enn 50.000 geiter og andre nyttige produkter. Ifølge Kristensen var det både private og bedrifter som ga penger til formålet i julen ifjor.

Ideen er at man i stedet for å gi venner eller familie et slips, sokker eller en pc i julegave, kan man gi dem et gavekort på en geit til fattige mennesker.

Men Folkekirkens Nødhjælp ser at det skal litt til før aksjonen blir en suksess på det populære sosiale nettverket, mener Claus Sølvsteen, rådgiver og partner i konsulentvirksomheden Peytz & Co.

- Suksessen er avhengig av om de kan lage en applikasjon, som er så gøy, at folk gidder å sende den videre til vennene sine på Facebook. Det hele står og faller på det, sier Sølvsteen.

Les om:

Sosiale Medier