Url-forkorter gir opp kampen

Url-forkorter gir opp kampen

Tr.im setter kroken på døra etter at Bit.ly. ble Twitter-standard.

Nettsider som forkorter nettadresser har eksistert lenge, men fått en real boom på grunn av Twitter og mikrobloggetjenestens grense på 140 tegn. Men det er harde konkurranse også her, viser det seg.

Nå legger tjenesten Tr.im ned. Ifølge en blogg sier moderselskapet Nambu Networks at det ble for dyrt og at det ga for lite tilbake til selskapet. Med titusener nye forkortelser skapt daglig, blir det mye arbeid med å skalere servere, håndtere trafikk og drive utvikling.

- Vi kan rett og slett ikke rettferdiggjøre å fortsette arbeidet med tjenesten eller betale nettverkskostnadene, som ikke er ubetydelige, skriver selskapet i sin blogg.

Bitterhet

Blogginnlegget bærer preg av bitterhet overfor konkurrent Bit.Ly, som har blitt Twitters standard.

- Twitter har tappet oss for den siste energien til å satse på og videreutvikle Tr.im. Så hva er poenget? Med Bit.Ly som Twitter-standard, og med oss uten noen kobling innad i Twitter, vil Tr.im tape i det lange løp uavhengig av hvor god eller dårlig tjenesten er nå eller i frem i tid, skrives det i bloggen.

Adressenes skjebne uavklart

Hva som skjer med Tr.im nå er uavklart. Tjenesten har lenket opp mye allerede, og om disse lenkene dør eller om de vil fortsette å fungere har ikke Nambu Networks bestemt seg for ennå. De vil i alle fall fungere til 31. september i år.

Ingen selskapet har kontaktet vil kjøpe dataene heller. Nambu Networks er overrasket, men påpeker at «alle» uansett har disse dataene.

- Tr.im besøkes av haugevis med botter daglig som hamstrer data for å skape og operere nettsider som Tweetme.com. Så ALLE har disse dataene, som betyr at dataene i seg selv er verdiløse. Da blir det meningsløst å bygge en forretning rundt dette, i alle fall slik vi ser det.

Les om:

Sosiale Medier