VG legger ned Nettby

VG legger ned Nettby

Brukerne har forlatt det norske nettsamfunnet. Eierne gjør det samme.

På det meste hadde Nettby 350.000 daglige brukere fordelt på 800.000 profiler og var det desidert største norske nettsamfunnet. Men nå er det kroken på døra, skriver Bergens tidende.

- For at tjenesten ikke skal bli en spøkelsesby med stadig lavere aktivitet og betydelig underskudd har styret og eierne bestemt at tjenesten skal legges ned med virkning fra 1. januar 2011, forklarer nettbyen selv i en melding til brukerne.

Ikke forliksårsak

Nedstengingen skal ha lite å gjøre med Dagbladet-forliket som kostet VG 24 millioner kroner. Derimot ser det norske nettsamfunnet seg utkonkurrert av den internasjonale giganten Facebook, og avslutter før det går med tap.

- Vi har lært svært mye. Men vi ville heller gi Nettby en verdig avslutning og avslutte mens leken er god, sier direktør i VG Nett, Jo Christian Oterhals.

Tenkt på det i høst

Trafikken har gått nedover, og ikke latt seg stoppe av grep som komplett redesign. Den samme tendensen ser også nasjonale nettsamfunn i andre land.

- Personlig ville jeg ikke prøvd å starte opp et generelt nettcommunity igjen. Men det finnes nisjer det går an å prøve seg i.

Det er ikke en veldig plutselig avgjørelse.

- Vi har kikket på muligheten for nedleggelse gjennom hele høsten, sier Oterhals til BT.

Les om:

Sosiale Medier