VG må utlevere Nettby-avtaler

VG må utlevere Nettby-avtaler

Dagbladet har igjen fått medhold i retten. Sentrale avtaler må legges frem.

Striden mellom VG Nett og DB Medialab fortsetter i rettsapparatet. Nettsamfunnene til de to mediehusene, Blink og Nettby, er kodet av samme utvikler; Fredrik Kristiansen.

Kristiansen bygget opp Blink i Dagbladet, før han i 2006 gikk over til VG og startet Nettby. Dagbladet mener Kristiansen tok med seg kildekode og brukte den til å bygge opp et konkurrerende produkt som nå har utkonkurrert Dagbladets Blink.

Tildligere i år tapte VG i Borgarting lagmannsrett som bestemte at Dagbladet skal få tilgang til kildekoden til VGs nettsamfunn Nettby.

I dag skriver Dagens Næringsliv at VG Nett må utlevere flere sentrale dokumenter som styredokumenter og avtaleutkast i forbindelse med konflikten.

- Vi har hele tiden hevdet at denne kommunikasjonen ikke har noen bevisverdi, men for å få denne saken ut av verden en gang for alle, og samtidig vise at VG Multimedia ikke har gjort noe ulovlig, så aksepterer vi å legge dette frem, sier Espen Egil Hansen i VG Multimedia som eier blant annet VG Nett til Dagens Næringsliv.

Konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen, som eier DB Medialab, er fornøyd med avgjørelsen og sier til avisen at de over lengre tid har forsøkt å belyse saken gjennom dokumenter som VG har nektet å utlevere.

Sosiale Medier