Vil Facebook kjøpe Microsofts Atlas?

Vil Facebook kjøpe Microsofts Atlas?

Facebook slal være i forhandlinger med Microsoft om å kjøpe annonseplattformen Atlas.

Flere kilder som skal være kjent med forhandlingene, sier Facebook vil kjøpe Atlas, og planlegger å lansere et nytt annonsenettverk som kan utfordre Googles nett-annonsering.

Informasjonen om de pågående forhandlingene kommer fra Business Insider og The Wall Street Journals blogg, All Things Digital, som uavhengig av hverandre har rapportert om dette.

Ifølge Business Insider ønsker Facebook å bruke Atlas til å opprette et nytt annonsenettverk for tredjeparts nettsteder som til sammen kan konkurrere med Google. Andre aktører har bydd på Atlas før, med bud på 30 millioner dollar, men ble aldri akseptert av Microsoft.

Intern debatt

Ifølge All Things Digital har det pågått en intern debatt i Facebook om selskapet skal bygge en annonseplattform fra grunnen av eller kjøpe en som Atlas. Selskapet skal nå ha bestemt seg for å kjøpe Atlas.

Facebooks mobile annonsesalg vokser raskt og i løpet av det siste kvartalet sto dette for 14 prosent av omsettningen, tilsvarende 150 millioner dollar.

Annonseplattformen Atlas er en del av Aquantive, som Microsoft kjøpte i 2007. Hvis Facebook kjøper plattformen kan dette være et steg i riktig retning, mot økt salg.

Til nå har Facebook falt på børsen. Torsdag var Facebook-aksjen på 27 dollar, sammenlignet med 38 dollar i mai. På det laveste har aksjen ligget på 19 dollar.

Les om:

Sosiale Medier