Vil utslette Facebook

Vil utslette Facebook

Hackergruppen Anonymous planlegger angrep 5. november.

I en video på Youtube angivelig publisert av folk i Anonymous, blir det sagt at hackergruppen vil angripe og ødelegge Facebook den 5. november.

Det planlagte angrepet, kalt Operation Facebook, begrunnes med at Facebook selger informasjon om sine brukere til regjeringer og it-sikkerhetsselskaper slik at disse kan spionere på folk rundt om i verden, og hacktivister oppfordres til å delta i aksjonen av hensyn til eget personvern, heter det i en pressemelding som følger med videoen, ifølge thehackernews.com.

Splittet

Computerworlds danske søsterpublikasjon Comon.dk skriver at flere av aktivistene i Anonymous nå tar avstand fra det planlagte angrepet, og at det er splid innad i den løst sammensatte gruppen.

I en av Anonymous’ informasjonskanaler på Twitter, @Anonops, blir det sagt at selv om noen Anonymous-aktivister organiserer aksjonen, betyr ikke det at alle i Anonymous støtter et slikt angrep.

- Ta dere sammen. Det er viktigere ting i verden å drive med enn #OpFacebook. La oss bevare vår stil og vår moral, advares det til dem som planlegger å delta i aksjonen.

Forsvarte Wikileaks

Anonymous har flere såkalte tjenestenektsangrep på samvittigheten, der angriperne oversvømmer dataservere med trafikk slik at nettsider blir utilgjengelige i perioder. Tidligere angrepsmål inkluderer platebransjen og scientologikirken, men Anonymous gjorde seg for alvor bemerket da de forsvarte Wikileaks’ grunnlegger Julian Assange for å ha publisert tusenvis av amerikanske diplomatdokumenter på nettet.

Anonymous angrep blant andre Visa, Mastercard og Paypal i fjor, etter at disse selskapene bestemte seg for å kutte betalingsformidling til Wikileaks i kjølvannet av publiseringen.

Hvordan det planlagte angrepet mot Facebook vil arte seg er naturligvis ikke kjent, men det er på det rene at et regulært tjenestenektsangrep på ingen måte vil være tilstrekkelig for å ”utslette” Facebook.

Les om:

Sosiale Medier