Er virtuelle forhold utroskap?

Er virtuelle forhold utroskap?

42 prosent mener at det ikke er utroskap å si "jeg elsker deg" til en annen enn partneren. Så lenge du gjør det i en virtuell verden, vel å merke.

Med inntoget av nye nettsamfunn får samlivet stadige utfordringer. Flørting er en viktig del av den virtuelle hverdagen. Men noen ganger kan dette slå uheldig ut. Spesielt hvis du er i et analogt forhold samtidig som du holder på med tvilsomme ting på si. Det fikk amerikaneren som i sommer giftet seg i Second Life med sin digitale kjæreste erfare. Hans svært reelle kone var ikke like begeistret, og ønsket en like reell skillsmisse.

Med dette som bakteppe, har selskapet Spunlogic gjennomført en undersøkelse for å finne ut hvor grensen går mellom flørt og utroskap på nettet. Respondentene ble bedt om å forestille seg følgende scenario: En bekjent av deg som er i et forpliktende forhold sier ”jeg elsker deg” eller ”jeg vil gifte meg med deg” til en annen person. Er dette utroskap?

LES OGSÅ: Bekjenn dine synder online

Respondentene skulle deretter rangere ulike arenaer hvor en slik interaksjon kunne finne sted. Nesten 90 prosent mente at et slikt utsagn klassifiserte til utroskap dersom det ble foretatt ansikt til ansikt. Men oppsiktsvekkende nok mente hele 42 prosent at dette ikke er utroskap om scenariet finner sted i en virtuell verden.

68 prosent mente at dette var utroskap dersom meldingen kom på sms.

Les om:

Sosiale Medier