Wiki-søk får på pukkelen

Wiki-søk får på pukkelen

Den nye søkemotoren Search Wikia fra Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales får gjennomgå. Den finner ikke engang artikler fra Wikipedia.

Wikipedia-gründer Jimmy Wales uttalte før mandagens lansering at Search Wikia skal bli en Google-konkurrent på søkemarkedet, men at forventningene ikke måtte være for høye allerede nå. Men problemet er at funksjonalitet som ble lovet i alfa-utgaven, ennå ikke er på plass. Dessuten klarer ikke søkemotoren engang å finne Wikipedia-artikler, ifølge Businessweek.com, som har testet den.

Businessweek gjennomførte blant annet søk på ”Abraham Lincoln”, og tre av de fire øverste treffene henviste til amerikanske skoler oppkalt etter den tidligere presidenten. Ironisk nok førte et tilsvarende søk i Google til at Wikipedias artikkel om Lincoln kom øverst blant søkeresultatene.

LES OGSÅ: Søke-wiki lansert i dag

En av funksjonene som ifølge Wales skal gjøre Search Wikia til en unik søkeløsning, er at brukerne skal kunne gi karakter til søkeresultatene. Dette fungerer heller ikke foreløpig. Blogger Michael Arrington ved TechCrunch.com kaller søkemotoren en komplett nedtur.

”Mange av oss har ventet i et år på det som Jimmy Wales’ hypemaskineri har lovet skal være en menneskedrevet søkemotor som kan utfordre Google. Dette må være en av de største skuffelsene jeg har hatt den tvilsomme æren av å teste”, skriver han.

Prøv søkemotoren selv her .

Sosiale Medier