- Yahoo ikke så interessant

- Yahoo ikke så interessant

Steve Ballmer har for første gang antydet at Microsoft kan legge planene om Yahoo-oppkjøpet på is.

Microsoft har gått inn i en ny, strategisk periode når det gjelder oppkjøpet av Yahoo. Etter å ha kommet med et bud, en frist, og trusler om en fiendtlig overtagelse, snur toppsjefen Steve Ballmer nå fullstendig, og antyder at hele affæren kan kollapse.

Det var på et møte i Milano onsdag at Ballmer fortalte publikum at Microsofts ønske å lemme Yahoo inn i rekkene ikke er urokkelig. Microsoft har lagt inn et bud på 44,6 milliarder dollar, noe som ifølge ledelsen i Yahoo er alt for lavt.

- Vi er forberedt å gå videre uten Yahoo, skal Ballmer ha sagt ifølge Microsofts egen versjon av seansen.

Konkurranse

Samtidig antydet Ballmer på nytt at kombinasjonen av Yahoo og Microsoft vil være en solid konkurrent for Google, som dominerer mye av den kommersielle utviklingen på nett.

- I dag sitter Google i føresetet, det er ingen tvil om det, og jeg vil sørge for at de får god konkurranse. Vi tror den raskeste måten å gjøre det på, er sammen med Yahoo. Men hvis ikke det går, gjør vi det alene, sier Ballmer.

Ballmers kommentar er oppsiktsvekkende fordi den kommer så kort før fristen som Microsoft har gitt til Yahoo går ut.

Budet står til kommende lørdag. Godkjenner ikke Yahoo det, truer Microsoft med å gå utenom Yahoos ledelse og styret med en fiendtlig overtagelse. I så fall vil Microsoft prøve å kjøpe såpass mange aksjer at de kan gjøre som de vil mot viljen til den nåværende ledelsen i selskapet.

Legger press

Yahoo har tidligere uttalt seg negativt til en overtakelse fra Microsoft, med hovedgrunnen er at budet er for lavt. Budet gjenspeiler ikke verdiene i selskapet, mener Yahoo-sjefen Jerry Yang. Uenigheten har utviklet seg til en gedigen krangel hvor begge partene bruker mediene for å få viljen sin.

Det er ikke umulig at Ballmers utspill er en følge av Yahoos resultater for første kvartal. Siden Microsoft kom med budet 1. februar har Yahoo prøvd å overbevise Microsoft og resten av verden om at verdien i selskapet er mye høyere enn det som ligger i budet.

Mmen de fleste analytikerne er nok enige om at regnskapstallene som ble presentert i går ikke støtter opp under den påstanden.

Ved å vise at Microsoft muligens ikke er interessert likevel, legger Ballmer mer press på Yahoos ledelse og aksjonærer.

Sosiale Medier