Yahoos aksjonærer stemmer for sensur

Yahoos aksjonærer stemmer for sensur

Et forslag til strammere politikk mot regimer som ønsker overvåking fikk bare 15,2 prosent av stemmene. Samtidig fikk toppsjef Terry Semel kjeft for dårlige resultater.

Aksjonærene til Yahoo ha på årsmøtet uttalt seg mot et forslag for å stramme inn politikken overfor myndigheter som ønsker å bruke nettverktøy til (politisk) overvåking.

Bare 15,2 prosent av aksjonærene stemte for antisensur-forslaget. Ledelsen i selskapet hadde oppfordrer aksjonærene å avvise forslaget.

Tidligere denne måneden valgte også aksjonærene i Google å stemme mot lignende antisensurregler i selskapet. Både Yahoo og Google har fått mye kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner for å samarbeide med myndighetene i blant annet Kina om sensur på internett.

LES OGSÅ: Google verst i verden

Yahoo mener at slike regler ikke vil gi selskapet den "nødvendige fleksibiliteten" som det trengs for å operere konkurransedyktig i ulike land.

Forslaget var levert av New York City Pension Funds, som eier aksjer for 124 millioner dollar i Yahoo.

Dårlig resultat

Aksjonærene arresterte derimot ledelsen i selskapet for dårlig økonomisk ytelse. Toppsjef Terry Semel fikk mye av skylden for at selskapet ikke greier å kapitalisere på det raskt voksende markedet for nettannonser.

Semel fikk en del direkte kommentarer og spørsmål som førte til en til tider amper stemning på generalforsamlingen. Mange aksjonærer var skuffet over at Semel ikke hadde unnskyldt seg for de dårlige resultatene.

Men til tross for dette fikk Semel fornyet tillit til å lede Yahoos kamp mot konkurrentene om markedet.

LES OGSÅ: Nettmusikk farligere enn porno

Les om:

Sosiale Medier